Условия

Общи условия за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com

 

Уважаеми клиенти,

Моля внимателно прочетете и се запознайте с Общите условия за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com.

 

Предмет на Общите условия

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които онлайн магазинът Ribolov-Lov.com предоставя услуги и продукти на своите потребители.

Ribolov-Lov.com е собственост на МАРИЯНА-М.ЦВЯТКОВА, ЕТ, със седалище и адрес на управление: гр. ГАБРОВО, ул. ВАРОВНИК 17, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 817051345, и регистрирано по ЗДДС с номер BG817051345,

Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия описани в този текст за ползването на онлайн магазина.

Със зареждане на Ribolov-Lov.com всеки един потребител приема и е задължен да спазва настоящите Общи условия за цялото време на ползване на онлайн магазина, от първоначалното зареждане до напускането на Ribolov-Lov.com.

 

Авторски права

Информацията и снимките, публикувана на Ribolov-Lov.com, е собственост на МАРИЯНА,ЕТ. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание, публикувано на Ribolov-Lov.com, без изричното писмено съгласие на МАРИЯНА,ЕТ. Потребителите имат право да разглеждат и да отпечатват извадки от Ribolov-Lov.com за само за своя лична употреба.

 

Регистрация

Посещението и разглеждането на онлайн магазин Ribolov-Lov.com не изисква регистрация от потребителите.

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com предлага два варианта за пазаруване – като Гост, без предварителна регистрация или като Регистриран потребител. В случай на пазаруване като Гост клиентът при покупка е длъжен да попълни точни данни за плащане и доставка във формуляра и да се съгласи с Общите условия за ползване.

Всяко лице, което желае да направи свой профил трябва да попълни и потвърди верността на данните на регистрационната форма, намираща се на адрес https://www.ribolov-lov.com/my-account.

Предимството и удобството при пазаруване когато се създаде профил е, че при последващи покупки не се налага отново да попълвате данните за доставка на закупения продукт.

Чрез създаването на клиентски профил регистрираният потребител:

 1. Придобива потребителско име и парола, с които се идентифицира в онлайн магазин Ribolov-Lov.com
 2. Изразява съгласието си с настоящите Общи условия за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com
 3. Регистрираните потребители могат да ползват Списък със желания, в който да добавят желани от тях продукти.

Потребителят има право и може по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от Ribolov-Lov.com.

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com си запазва правото да отказва достъп, да прекратява регистрация на клиент, да премахва или редактира съдържание, или да отказва изпълнение на поръчки по свое усмотрение. Ако бъде отказана поръчка, то ще бъде без разход за Клиента.

Регистрирайки се на Ribolov-Lov.com потребителят се съгласява да получава съобщения на своя имейл, с който се е регистрирал. Имейлите които ще получава са единствено за покупките, които е направил клиентът от онлайн магазин Ribolov-Lov.com.

Регистрираният Потребител има възможност да се откаже от получаването на имейли в последствие. Също така Регистрираният Потребител по всяко време може да прекрати своята регистрация в онлайн магазин Ribolov-Lov.com като изпрати съобщение до администратор чрез формуляра за контакти – https://www.ribolov-lov.com/контакти

 

Съгласие

С отбелязване в поле „Съгласен съм с Общите условия” клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com и ги приема.

Условия за поръчка на стоки

Доставката на стоки чрез онлайн магазин Ribolov-Lov.com става след направена от клиента поръчка.

В поръчката клиентът посочва имена, адрес за доставка и телефонен номер за връзка, имейл. Поръчката се смята за приета от момента, в който представител на онлайн магазин Ribolov-Lov.com контактува с Вас и получи потвърждение за валидността на направената от Вас поръчка. Всяка валидна и приета поръчка получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

При оформянето на покупката от клиента се изисква:

 1. Да посочи реални имена, адрес за доставка или офис на куриер, телефон за контакт и имейл.
 2. Да активира изпълнението на поръчката чрез натискането на бутона „Финализирай поръчката“.
 3. След получаване на валидна поръчка представител на онлайн магазин Ribolov-Lov.com се свързва с Клиента по телефона за да го уведоми за:

а) наличността на поръчаните артикули (включително размер, цвят и други)

б) цената за доставка на стоката

в) срок за доставка на стоката

 1. В телефонния разговор Клиентът потвърждава съгласието си с цената и сроковете за доставка на поръчаните стоки.

 

Цена и плащане

Цените на стоките са в български лева с включен ДДС.

Заплащането на поръчания продукт/ти от онлайн магазин Ribolov-Lov.com става единствено чрез наложен платеж при доставка от куриерска фирма. Нашите клиенти могат да бъдат спокойни, че онлайн магазин Ribolov-Lov.com не събира данни за техните кредитни и дебитни карти.

Ribolov-Lov.com си запазва правото по всяко време да променя цените без предварително уведомление, както и да прави корекции на сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в продуктовите опции на продуктите, както и промяна на техните снимки.

Обявената за всеки един продукт цена важи за съответната разфасовка (количество еднообразни артикули в единична опаковка), която зависи от вида на продукта като не включва разходите за доставка.

Общата дължима сума по сделката се финализира след изчисляване на разходите по доставката и потвърждение от страна на клиента.

 

Доставка на продукт

Поръчаните продукти се доставят от куриерска фирма на посочен от клиента адрес за доставка или до поискване от офис в съответствие с посочените Тарифи за доставка и настоящите Общи условия. При доставка на стоката клиентът се подписва върху товарителница или друг документ, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да заплати дължимата сума.

 

Срок на доставка

Срокът на доставка на продукт закупен от онлайн магазин Ribolov-Lov.com зависи от моментната наличност на артикулите. В случай, че разполагаме с всички поръчани продукти на склад доставката е в срок от 24 часа от момента на изпращането. Нормалният срок за изпълнение на поръчка е 1-2 работни дни. Ако продуктът не е на склад срокът е различен и за него ще Ви уведомим в телефонния разговор.

Поръчки направени след 14.00 часа е вероятно да НЕ бъдат получени на следващия ден.

Ако има обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде уведомен на посочения телефон за контакти.

 

Гаранции

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com гарантира, че към момента на изпращане продуктът няма недостатъци, които да намалят стойността му или годността му за обичайна употреба.

При доставката на пратката от куриерска фирма клиентът трябва да провери дали тя е пълна и дали доставените артикули имат някакви недостатъци.

В случай на открити липси или недостатъци при получаване на стоката, клиентът трябва да уведоми незабавно за вида и количеството им.

Гаранционният срок започва да тече от момента на получаването на пратката.

Гаранцията не важи за дефекти, причинени от нецелесъобразно използване на продукта, наднормено натоварване или употреба в разрез с предписанията в гаранцията на стоката.

 

Връщане на стока

Клиентът има право да върне закупена от него стока от онлайн магазин Ribolov-Lov.com в срок от 30 календарни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума, в 30 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него или да му бъде заменена стоката с нова. Разходите по връщането на стоката са за сметка на Клиента.

 

Рекламации

При предявяване на рекламация, представител на онлайн магазин Ribolov-Lov.com може да поиска снимки или връщане на повредената стока като доказателство за основание на рекламацията.

В случай на връщане на стоката предварително трябва да бъде уведомен представител на онлайн магазин Ribolov-Lov.com.

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

 1. Възстановяване на заплатената сума;
 2. Замяна на стоката с нова;
 3. Отбив от цената;
 4. Безплатно извършване на ремонт.

 

Права и задължения

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com се задължава да достави поръчаната стока в уговорения срок.
Онлайн магазин Ribolov-Lov.com се задължава да изпълнява уговорките с клиента с дължимата грижа.
Онлайн магазин Ribolov-Lov.com не носи отговорност за невярна информация, подадена от производителя.
Онлайн магазин Ribolov-Lov.com не се задължава да достави поръчана стока при посочени неверен адрес или телефон.
Онлайн магазин Ribolov-Lov.com не носи отговорност за каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си, при възникването на обстоятелства извън контрола му.

МАРИЯНА,ЕТ не носи отговорност за преки или косвени вреди, претърпени от потребителите, в резултат от ползването или невъзможността за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com или свързаните и предоставяни чрез Ribolov-Lov.com продукти и услуги.

 

Клиентът се задължава да посочи реални имена и валидни телефон и адрес за доставка.
Клиентът се задължава да заплати цената на поръчаните стоки.
Клиентът се задължава да заплати сумата за други разходи, като доставка, допълнителна опаковка и други, съгласно уговореното.
Клиентът се задължава да осигури възможност за получаването на поръчаните стоки.
Клиентът се задължава да получи поръчаните стоки.
Клиентът носи пълна отговорност за опазването или предаването на трети лица на потребителското си име и паролата за онлайн магазин Ribolov-Lov.com, както и за всички действия, извършвани с тях.
Клиентът се задължава да не прави фиктивни поръчки, измислени отзиви за даден продукт или да подава друга невярна информация.
Клиентът се задължава да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права.
Клиентът се задължава да спазва действащото законодателство на Република България и настоящите Общи условия за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com.

 

Защита на личните данни

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com се задължава да използва личните данни на клиента единствено и само за целите, предвидени в настоящите Общи условия. Ако клиентът е обявил невярна информация това задължение се счита за невалидно.

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com се задължава да не разкрива личните данни на клиента на трети лица освен ако не е получил изрично разрешение от него за това, или информацията трябва да бъде предоставена на съответните власти по силата на българското законодателство.

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com се задължава да използва личните данни, които ни предоставяте само за следните цели:

 • Обработка на клиентска поръчка
 • Статистически цели, за подобряване работата на магазина
 • Администриране и обслужване съдържанието на магазина

 

GDPR политика за защита на личните данни

Защитата на личните Ви данни е важна за нашия онлайн магазин и компанията ни МАРИЯНА,ЕТ

 1. За документа

Ние държим на поверителността на Вашите лични данни и този документ обяснява как ние може да събираме, пазим, обработваме, споделямe и прехвърляме Ваши лични данни.

 1. Какви лични данни събираме

Ние събираме следните лични данни:

2.1 Вашите имена, адреси, данни за фирма

2.2 Email адреси

2.3 IP адреси

2.4 Бисквитки

2.5 Плъгините които ползваме също може да събират лични данни.

2.6 Лични данни от други източници – например от социални приложения

Всички данни се обработват според изискванията на закона и легитимни бизнес цели, за целите на сключване на договор и с Вашето съгласие.

 1. Съхранение на лични данни

Ние съхраняваме Вашите лични данни за най-късия период който ни е необходим за да изпълним изискванията на законите и нашите бизнес цели. Може да пазим личните Ви данни и за по-дълъг период ако се изисква от закон или за легитмни бизнес цели, ако не е забранено от закона.

 1. Обработка на лични данни

Ние обработваме Вашите лични данни по различни причини, като:

4.1 Оперираме нашия онлайн магазин

4.2 За бизнес цели като проследяване и анализ на работата на сайта

4.3 С Ваше съгласие, което може да оттеглите по всяко време

4.4. Използваме лог файлове само за административни цели и подобряване на сайта

 1. Споделяне на лични данни

Ние споделяме Вашите лични данни с:

5.1 Трети страни които са наши партньори, като куриерски фирми, подръжка и управление на онлайн магазина ни.

5.1.1 Завършвайки поръчка с метод на плащане с наложен платеж на нашия онлайн магазин Ribolov-Lov.com, Вашите лични данни ще бъдат използвани и споделени с куриерските фирми, с които работим, за нуждите на осъществяване на доставката на поръчаните продукти до желаната от Вас дестинация. Имаме сключени договори и използваме услугите за извършване на доставки с Еконт Експрес ООД.

5.1.2 Завършвайки поръчка с желание за покупка на продукти на лизинг с Ти Би Ай Лизинг от Ти Би Ай Банк Вие се съгласявате да споделим Вашите данни с тях за нуждите на интервюто за искане на стоков кредит. Данните, които споделяте по време на интервюто ги споделяте с Ваше съгласие за нуждите на стоковия кредит.

МАРИЯНА,ЕТ не разпространява или препредава, която и да е кореспонденция, както и не предоставя email съобщения на трети страни.

6. Бисквитки

Бисквитките са малки текстови файлове които се записват в паметта на уеб браузера или устройството което ползвате за да посетите нашия онлайн магазин Ribolov-Lov.com. Ние използваме бисквитки като те имат различни категории:

6.1 За опериране на сайта

6.2 За проследяване на работата на сайта

Тези два вида бисквитки са необходими, за да може нашия онлайн магазин Ribolov-Lov.com да функционира пълноценно.

 1. Вашите права

Според GDPR – Общия регламент за защита на личните данни Вие имате определени права. Имате право на информираност, достъп, поправка, ограничаване на обработката, изтриване, възражение и преносимост на личните Ви данни. Ако не сте съгласни с който и да е въпрос по отношение на Вашите лични данни имате право да подадете оплакване към службата за защита на личните данни във Вашата държава. За България моля да се обърнете към „Комисия за защита на личните данни“. За всяко едно от Вашите права моля да отправите писмено запитване до нашия пощенски адрес или email адрес.

 1. Връзка с нас

На страницата ни за контакти на сайта ни са обявени нашите email адрес и телефон за контакт.

В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

 

Снимки, илюстрации и описание на артикул

Публикуваните в онлайн магазин Ribolov-Lov.com описание и снимки на продукти са само за общи информационни цели. За да е сигурен, че продуктът отговаря точно на изискванията му, Клиентът трябва да се осведоми за конкретните характеристики чрез официалния сайт на производителя или след консултация с нас.

 

Публикуване на коментари и отзиви в онлайн магазин Ribolov-Lov.com

Онлайн магазин Ribolov-Lov.com предоставя на потребителите възможността да публикуват коментари и отзиви за продуктите, които се предлагат. За да публикуване на коментари и отзиви в онлайн магазин Ribolov-Lov.com се изисква регистрация на потребителите.

 

Потребителите на онлайн магазин Ribolov-Lov.com се задължават да не публикуват коментари или мнения с порнографско или нецензурно съдържание, такива, подтикващи към насилие, етническа или религиозна нетърпимост, уронващи престижа на МАРИЯНА,ЕТ или трети лица, или с каквото и да било друго съдържание, което нарушава законите на Република България. МАРИЯНА,ЕТ има право да цензурира коментари, мнения и отзиви, публикувани в онлайн магазин Ribolov-Lov.com при нарушение на правилата. Публикуването на коментари и отзиви става след одобрение от администратор на онлайн магазин Ribolov-Lov.com

 

МАРИЯНА,ЕТ не носи отговорност за съдържанието, истинността и произхода на коментарите публикувани в онлайн магазин Ribolov-Lov.com.

МАРИЯНА,ЕТ има право да уведомява съответните органи или институции и да предоставя информация за автори на коментари или мнения, които нарушават българското законодателство.

С публикуването на коментар или мнение в онлайн магазин Ribolov-Lov.com, потребителят потвърждава, че е запознат с тези условия, че ги приема и се задължава да ги спазва.

 

Бисквитки

Какво е „бисквитка“?

„Бисквитката“ е малък отрязък от текст, изпратен до браузъра ви от посетен от вас уебсайт. Тя помага на сайта да запомни информация за посещението ви, като предпочитания от вас език и други настройки. Това може да улесни следващото ви посещение и да направи сайта по-полезен за вас. „Бисквитките“ играят важна роля. Без тях работата в мрежата би била много по-незадоволителна.

Как онлайн магазин Ribolov-Lov.com използва „бисквитките“?

Към момента в онлайн магазин Ribolov-Lov.com използваме „бисквитки“ за запомнянето на потребителите при вход в сайта. За запомняне съдържанието на количката, ако има добавени продукти в нея. За запомняне Вашия избор за различните изскачащи прозорци, за да не Ви се появяват постоянно.

 

Правно регулиране

За всички неуредени въпроси от настоящите Общи условия между онлайн магазин Ribolov-Lov.com и Клиента се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

МАРИЯНА,ЕТ има право по всяко време да променя съдържанието на онлайн магазин Ribolov-Lov.com и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване на онлайн магазин Ribolov-Lov.com се публикуват на Ribolov-Lov.com и са достъпни за всички потребители.

 

Благодарим Ви, че избрахте онлайн магазин Ribolov-Lov.com.